Autobiografie

Mijn wieg stond in Trintelen, een gehucht in Gulpen-Wittem in het Zuid-Limburgse heuvelland. Ik groeide op in een warm mijnwerkersgezin met acht kinderen. Ik leerde Roos kennen en we hebben samen onder eigen beheer ons huis in Eys gebouwd.  We hebben drie dochters, Romie, Melanie en Jeanine en twee prachtige kleindochters Nina en Lara. De meiden staan stevig op eigen benen in de maatschappij en hebben economisch gezien ons al lang niet meer nodig. We zijn trots op onze kinderen, hun man/partner en onze kleinkinderen en als gezin genieten we samen van gezellige en interessante momenten, zeker als we  met zijn allen op reis gaan. Ook alleen met Roos genieten we samen van onze jaarlijkse rondreizen door verre landen (jammer genoeg nu even niet in verband met corona).

 

Na mijn middelbare school ben ik gaan werken en daarnaast gaan studeren. Eerst op HBO-niveau, daarna universitair en postdoctoraal. Gewerkt heb ik bij verschillende lokale overheden in de regio en op dit moment verdien ik mijn kost als directeur/secretaris van het openbaar lichaam Het Gegevenshuis, een samenwerkingsverband dat zich bezig houdt met alles wat met geo-data te maken heeft.

 

Literatuur boeide mij vanaf het moment dat ik kon lezen. Bij de bibliobus die bij de lagere school kwam, leende ik steeds het maximum aantal toegestane boeken. Door de combinatie gezin, werk en studie werd literatuur verdrongen door studieboeken, vakbladen, beleidsstukken, businesscases. Wel ben ik steeds veel toneelstukken blijven lezen. Jaren heb ik gespeeld en was ik betrokken bij de stukkeuze van de lokale toneelvereniging.

 

Met het maken van opstellen in de basisschool startte mijn plezier in schrijven. Mijn hele leven ben ik blijven schrijven, meestal op verzoek van familie, kennissen of dorpsgenoten. Denk daarbij aan formele brieven, nieuwjaarspeeches, in memoriam of voordrachten bij andere gelegenheden, sketches voor (bedrijfs)feesten, korte toneelstukken en eenakters, columns voor vakblad, cursiefjes als voorwoord bij formele stukken, artikelen in glossy of krantje bij bijzondere gebeurtenissen. Een paar jaar geleden ontstond ruimte en tijd om me serieuzer bezig te houden met schrijven en voelde ik de drang om ook te schrijven als er niet direct een aanleiding voor was. In Antwerpen heb ik het basisjaar literair schrijven bij Creatief Schrijven afgerond en inmiddels heb ik de driejarige opleiding Specialisatie Schrijver aan de academie te Genk met succes afgerond. Leuke en leerzame opleidingen. Schrijven (en lezen) is mijn belangrijkste passie geworden.