De Dame van Simpelveld

De Dame van Simpelveld

 

historische roman

Na mijn debuutroman 'Koppelmenu, een onvoorwaardelijke vriendschap tussen een alzheimer- en boulimiapatiënt' presenteer ik met trots mijn historische roman 'De Dame van Simpelveld'. 

 

Wereldnieuws was de vondst van een zeer bijzondere Romeinse sarcofaag in Simpelveld op 11 december 1930. Bijzonder vanwege het beeldhouwwerk aan de binnenkant, de grafgiften en de as van de overledene. Uit onderzoek weten we dat het een vrouw was tussen de 27 en 35 jaar oud en dat ze vermoedelijk aan het einde van de 2e eeuw na Christus een villa beheerde (de resten zijn naderhand gevonden). Ze was in ieder geval vermogend. Bijzonder voor die tijd was dat deze vrouw kon lezen en schrijven. Deze en andere onderzoeksresultaten vormen de basis voor deze roman. De lezer wordt meegenomen in haar levensverhaal. Het verhaal zelf is fictie, maar is wel geplaatst in een reëel historisch beeld van het Romeinse rijk in die tijd. 

 

 

BOEKPROMOTIE
Door corona geen boekpresentatie of signeersessies. De promotie van de historische roman 'De Dame van Simpelveld' is gestart met de uitreiking van het 1e exemplaar aan de Burgemeester van Simpelveld. Daarna een tochtje Zuid-Limburg waarbij het boek aan de vele vroege bestellers kon worden afgeleverd. Uiteraard moest de Dame even langs bij de vindplaats van haar as in de Stampstraat in Simpelveld en bij de levende Dame die model voor de cover heeft gestaan. Het is dan wel geen boekpresentatie, maar de lezers wisten de actie zeer te waarderen.

Naam  
E-mailadres  
Telefoonnummer  
Straat + huisnummer  
Postcode  
Woonplaats  
Hoe wil je het boek graag ontvangen?  

Over de inhoud:

Rome in het jaar 190 AD. Op zijn sterfbed vertelt haar vader aan Juna dat ze een pleegkind is en dat haar echte moeder in Sempervivetum (Simpelveld) woont. Juna reist samen met een paar slaven naar Gallië in het noordwesten van het Romeinse rijk om haar moeder te bezoeken die daar een villa rustica beheert. In Sempervivetum wachten haar de nodige verrassingen. Juna ontpopt zich als een intelligente, geëmancipeerde vrouw die op innovatieve wijze het beheer van de villa en de landerijen aanpakt.

De Dame van Simpelveld bestellen

Nieuwsgierig geworden? Bestel hieronder het boek De Dame van Simpelveld! De vastgestelde winkelprijs is €19,50. Eventuele verzendkosten neem ik voor mijn rekening.

Boekpromotie De Dame van Simpelveld