Dodelijk DNA

Dodelijk DNA

 

Een samenkomst van DNA-onderzoek, de grote treinroof en de Stasi in Zuid-Limburg

Dodelijk DNA is mijn debuut als thrillerschrijver. De thriller heeft drie verhaallijnen:

een promotieonderzoek aan de Maastrichtse Universiteit naar de relatie tussen uiterlijke lichaamskenmerken en crimineel gedrag door DNA-onderzoek van een Interpolbestand;

de grote treinroof in 1963 in Engeland waarbij 2,6 miljoen pond werd buitgemaakt (omgerekend 10 miljoen Euro);

de praktijken van de Stasi in de voormalige DDR en de banden met de Rote Armee Fraktion in de Bondsrepubliek Duitsland.

 

De thriller heeft een hoog 'Limburg-gehalte': Een promovendus aan de universiteit Maastricht woont in Eys en wordt in Vaals vermoord. Zijn collega, een dame afkomstig uit Duitsland, woont in Maastricht. Haar nieuwe collega komt oorspronkelijk uit Bosschenhuizen en woont nu in Vaals. De overstromingen ontbreken niet en uiteraard wordt er volop Limburgse vlaai gegeten. 

 

Inhoud: Marco werkt samen met Jenny aan een promotieonderzoek naar de mogelijke relatie tussen DNA en crimineel gedrag. Uit het niets wordt Marco vermoord en wordt er een aanslag gepleegd op de moeder van Jenny. Samen met haar nieuwe collega Maike gaat Jenny op zoek naar antwoorden. Ze stuiten op een grote passie van Marco: de grote treinroof in Engeland. Ook treffen ze DNA-sporen van de vader van Jenny aan in een bestand van Interpol waardoor ze relaties kunnen leggen met de RAF en de Stasi van de voormalige DDD.

16 april 2024: uitreiking 1e exemplaar aan burgemeester Nicole Ramaekers van Gulpen-Wittem

 

 

Uitgeverij Boekscout 

paperback, 275 pagina's

Prijs: € 22,99

Naam  
E-mailadres  
Telefoonnummer  
Straat + huisnummer  
Postcode  
Woonplaats  
Hoe wil je het boek graag ontvangen?  

Dodelijk DNA bestellen

Nieuwsgierig geworden? Bestel hieronder het boek Dodelijk DNA! De vastgestelde winkelprijs is €22,99. Eventuele verzendkosten neem ik voor mijn rekening.

Geslaagde promotietour Zuid-Limburg

Op 20 april ben ik via een promotietour 'Dodelijk DNA' gaan bezorgen bij degenen die zich daarvoor hadden opgegeven. Het was een intensieve, maar erg leuke tour. Hoe fijn is het als schrijver om rechtstreeks contact te hebben met je lezers. Ik mocht veel leuke reactie ontvangen.

 

 

Het eerste exemplaar van Dodelijk DNA mocht ik uitreiken aan de burgemeester van Gulpen-Wittem. Logisch, want ik ben inwoner van die gemeente, Nicole en ik wonen beiden in Eys en het heuvelland vormt het decor van veel scenes in het boek. Over uiterlijk een maandje hoor ik haar mening over het boek. Spannend...

 

Aandacht in de pers

 

Heuvelland:

 

https://heuvellandvandaag.nl/vierde-boek-van-sjef-leenen-uit-eys-verschijnt-vrijdag-2024

 

https://heuvellandvandaag.nl/dodelijk-dna-geschreven-in-eys-2024

 

https://heuvellandvandaag.nl/heuvelland-uitgelicht-over-sluiting-mosaqua-jeugd-en-dodelijk-dna-2024

 

 

RTV Parkstad/ radio-interview Roger Schepers: