Schrijversnieuws

Nieuwsbrief juni 2021

 

 

 

Hallo allemaal,

 

 

Volgende week dinsdag ben ik uitgenodigd om op de academie in Genk de proclamatie bij te wonen. Wees gerust, dat is geen zitting waarbij prins Carnaval wordt uitgeroepen. In België gebruikt men het woord proclamatie voor diploma-uitreiking. Dit betekent dat ik de driejarige opleiding schrijver met een diploma heb afgerond. Dit betekent ook dat mijn eindwerk ‘Alles voor Hubertina’ de toets der kritiek kon doorstaan. Over het werk sec heb ik geen aparte rapportage ontvangen, wel een totale evaluatie over het tweede semester. Hierbij wordt beoordeeld vanuit de verschillende competenties: vakman, performer, kunstenaar, samenspeler en onderzoeker. Alles bij elkaar een zeer positieve beoordeling.

 

Ik heb mij beraden over het vervolgtraject van de bundel ‘Alles voor Hubertina’. Als ik deze wil uitgeven, volgt nog een lang traject. Eerst een uitgever vinden. Als dat al lukt, zullen er beslist verhalen geschrapt worden, verhalen aangepast en nieuwe verhalen geschreven moeten worden. Daar zal zeker een behoorlijke tijd mee gemoeid zijn. En de vraag is nog wat dan moet gebeuren met de verhalen waarin de actualiteit van Corona een rol speelt. Tegen de tijd dat een bundel in de boekhandel ligt, hoop ik dat zich iedereen afvraagt: Corona? Wat was dat ook alweer?

 

In essentie wil ik graag dat mijn verhalen gelezen worden en dat lezers iets vinden van dit soort surrealistische verhalen. Hoe gemakkelijker toegankelijk kan ik deze verhalen maken door ze gewoon (gratis) te verstrekken aan iedereen die ze lezen wil? Daarbij heb ik ook overwogen dat een serie korte verhalen zich in tegenstelling tot een roman of thriller prima leent voor gratis distributie en dat het een leuk gebaar is naar mijn lezers. Wat tevens een rol speelt, is dat ik graag mijn schrijverstijd wil benutten voor het oppakken van een nieuw project.

 

Tegen deze achtergrond heb ik besloten om aan iedereen die dit wil iedere week, vijftien weken achter elkaar een verhaal te sturen in de volgorde zoals ik ze heb opgenomen in de bundel. Ik start hiermee op zaterdag 3 juli a.s. en zal dit ook kenbaar maken op social media. Overigens van het eerste verhaal uit de bundel, ‘Little lives matter’ en het laatste verhaal ‘Het kerstverhaal anno 2020’ hebben jullie eerder al een eerste versie kunnen lezen bij de nieuwsbrief. Deze verhalen zullen dus voor jullie niet nieuw zijn.

Als abonnee op mijn nieuwsbrief hoeven jullie niets te doen en krijgen jullie vanaf 3 juli een verhaal via de mail toegestuurd. Als je hier geen interesse in hebt, laat het mij dan even weten en dan haal ik je emailadres uit de verzendlijst.

 

Mijn volgende project waarmee ik wil starten, is het schrijven van een thriller. Daar waar ik een maand geleden nog twijfelde over het genre, raakte ik geïnspireerd door de nieuwe thriller ‘De Camino’ van Anya Niewierra. Schrijfster ook van ‘Het Bloemenmeisje’ waarvoor ze de Hebban Thrillerprijs voor het beste boek van het jaar won.  Ik start volgende week met het uitwerken van het projectplan. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte.

 

 

‘Bis wer ens get is. Adieë wa.’

Groetjes,

 

Sjef